Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Nacer Chadli met Douglas achter hem.
Nacer Chadli met Douglas achter hem.
Foto: Hans van Tilburg

Chadli: Fer als Yaya Touré

08 DEC 2012

ENSCHEDE - Nacer  Chadli wil komende zomer met de landstitel afscheid nemen van FC Twente. ,,Dat is mijn wens en ik ben ervan overtuigd, dat het er in zit. Wij zijn een ploeg, die heel lastig is te verslaan. Ook als we slecht spelen, pakken we meestal nog een resultaat. Die mentaliteit en een sterke verdediging, die weinig weggeeft, zijn kenmerken van een kampioensploeg.”

FC Twente heeft gedurende de afwezigheid van Chadli door een enkelblessure een mindere fase achter de rug met vijf gelijke spelen op rij. Een periode waarin de kritiek op trainer Steve McClaren aanzwol. ,,Het verbaast me dat mensen aan McClaren twijfelen. Hij heeft bewezen kampioen te kunnen worden. Dat was met een ploeg, die toen kwalitatief niet beter was dan Ajax of PSV, dus dat was een heel knappe prestatie. Als spelers hebben wij veel vertrouwen in hem en de onderlinge relatie is goed. De trainer weet een sfeer te creëren waarin spelers zich prettig voelen.”

Met Chadli en ook Fer in de ploeg is FC Twente onderhand weer op oorlogssterkte.  ,,Het is lekker om Leroy er weer bij te hebben. Het is beter met hem te spelen dan tegen hem. Hij geeft zoveel drive en kracht aan de ploeg. Als hij met de bal aan de voet opkomt, is hij heel moeilijk af te stoppen. Eigenlijk heb je niet veel van dat type spelers. In Nederland al helemaal niet. In het buitenland kun je hem vergelijken met een type als Yaya Touré, dat is ook zo’n krachtige middenvelder.”

lees meer over

14.4 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Kamohelo Mokotjo (lies, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016