Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Sander Boschker (archiefbeeld)
Sander Boschker
Foto: @Fotopersburo Alkmaar

Extra jaar voor Boschker

06 FEB 2013

ENSCHEDE - De wens van de 42-jarige FC Twente-doelman Sander Boschker om nog een seizoen aan zijn lange carrière vast te plakken wordt gehonoreerd door zijn werkgever. FC Twente heeft de routinier inmiddels een aanbieding gedaan voor een extra contractjaar.

 Eerder gaf trainer Steve McClaren al te kennen graag nog een jaar de beschikking te hebben over de gedreven tweede doelman. Op korte termijn zullen de besprekingen over de verlenging van de imposante loopbaan worden beklonken.

Boschker maakte op 26 november 1989 zijn debuut in de hoofdmacht van FC Twente, toen tegenwoordige ploeggenoten als Leroy Fer en Luc Castaignos nog niet eens geboren waren. De geboren Achterhoeker heeft inmiddels 562 competitieduels gespeeld voor de club uit Enschede.

Dit seizoen heeft Boschker als reservedoelman alweer zeven competitieduels achter zijn naam staan. Als de veertiger de ambitie heeft om de oudste speler in de geschiedenis van de eredivisie te worden, dan moet Boschker nog wel ruim een seizoen langer doorspelen.

Jan Jongbloed staat nog altijd te boek als oudste eredivisiespeler ooit. De oud-international was 44 jaar en 287 dagen oud toen hij in 1985 namens Go Ahead Eagles in actie kwam tegen FC Haarlem.

17.9 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - -0.01%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Kamohelo Mokotjo (lies, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016