Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

McClaren sluit af met cliché

26 FEB 2013

Geheel in zijn eigen stijl sloot Steve McClaren met een voetbalcliché af bij FC Twente. „De club is groter dan een individu. Twente is te groot in mijn hart om de vooruitgang in de weg te staan”, liet de trainer weten nadat hij ontslag had genomen bij de tukkers.

Steve McClaren pakte in 2010 de titel met FC Twente. Rechts voorzitter Joop Munsterman.
Steve McClaren pakte in 2010 de titel met FC Twente. Rechts voorzitter Joop Munsterman.
Foto: Hans van Tilburg

McClaren: „Na de nederlaag tegen sc Heerenveen hebben we lang gepraat over een oplossing. Maar de protesten van de kant van de fans werden steeds groter. De spelers hebben de steun van de fans nodig. Na goed overleg hebben we daarom besloten dat het de beste beslissing is dat ik de club ga verlaten.”

Het feit dat McClaren zelf zijn conclusies trekt, scheelt Twente-voorzitter Joop Munsterman een flinke afkoopsom. McClaren stond nog onder contract tot 2014.

Top-4

„We spraken over de verwachtingen, over de top 4-ambitie en dat het halen van Europees voetbal altijd een belangrijk doel is”, aldus McClaren. „De afgelopen weken hebben we veel kritiek gekregen, hoewel we in de winterstop nog gedeeld eerste stonden. De recente optredens zorgden voor protest van de fans. Dat zorgde voor extra druk. De gesprekken met het bestuur gingen daar ook over: hoe konden we die druk verlichten? Ik had ook garanties nodig over mijn positie, voor nu en in de toekomst. Ik begreep dat de club die niet kon geven in deze periode. Daarom besloten we dat het 't beste is voor de club dat ik vertrek. Maar ik heb er nog steeds alle vertrouwen in dat het team bij de eerste vier kan eindigen. “

15.5 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Kamohelo Mokotjo (lies, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016