Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Munsterman: ik zou Steve nooit ontslaan

26 FEB 2013

ENSCHEDE - De beslissing van Steve McClaren om op te stappen als trainer bij FC Twente is volledig door hemzelf genomen. Dat verzekerde woensdag Joop Munsterman, de voorzitter van de club. "Hij had mijn woord dat ik hem nooit zou ontslaan.”

Joop Munsterman
Joop Munsterman
Foto: ANP

Tot maandag was de Brit volgens Munsterman ook strijdbaar. "Hij geloofde er nog in. Ineens kwam de ommekeer. Dat drong eerlijk gezegd maandagavond tot mij door. Hij is er van overtuigd dat veel druk van fans en media wordt weggenomen bij de spelers als hij opstapt.”

Munsterman teleurgesteld

De mening van Munsterman op het besluit van McClaren? "Ik had het graag anders gezien. Wat nu is gebeurd, vind ik heel teleurstellend. Maar we zijn allemaal volwassen mensen en ik respecteer zijn besluit. Maar Steve had de garantie dat hij het seizoen bij ons kon afmaken. Natuurlijk waren we samen op zoek naar de oorzaken voor de tegenvallende resultaten. Maar daar waren we ongetwijfeld uitgekomen.”

McClaren werd ruim een jaar geleden voor de tweede keer aangesteld bij FC Twente. Destijds volgde hij de ontslagen Co Adriaanse op. Sinds de winterstop vielen de resultaten tegen. Dit jaar won FC Twente nog geen wedstrijd.

12.2 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - 0.0%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Kamohelo Mokotjo (lies, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016