Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
 Joop Munsterman (links) en Steve McClaren tijdens de aanstelling van de Engelse oefenmeester in januari 2012. Inmiddels ziet de situatie er voor McClaren een stuk minder rooskleurig uit.
Joop Munsterman (links) en Steve McClaren tijdens de aanstelling van de Engelse oefenmeester in januari 2012.
Foto: ANP

McClaren bitter over afscheid

27 FEB 2013

ENSCHEDE - Nadat in het recente verleden een reeks vertrekkers uit de Grolsch Veste weinig vleiende nabesprekingen kregen, putte FC Twente-voorzitter Joop Munsterman zich gisteren uit in complimenten voor de vertrokken trainer Steve McClaren. De preses vond dat zijn voormalige werknemer „de koninklijke weg” had bewandeld, benadrukte de harmonieuze wijze waarop de onderlinge gesprekken waren verlopen en spiegelde de beslissing van McClaren om de handdoek te werpen voor als een onbaatzuchtige daad. „Hij is op een waardige manier vertrokken. Steve wil hiermee de druk op de ploeg wegnemen”, aldus Munsterman, die met klem ontkende, dat hij McClaren een eindje op weg had geholpen door hem richting uitgang te duwen. „Daar doe ik niet aan mee”, klonk het fel.

Geheel volgens Engelse traditie prees McClaren op zijn beurt in een officiële verklaring zijn kersverse ex-club zo ongeveer de hemel in, al kende die tekst weldegelijk een stekelig fragmentje. „Ook had ik garanties nodig over mijn positie nu en in de toekomst, waarvan ik besef dat die moeilijk zijn in de huidige situatie. Na lange discussies zijn die garanties niet gegeven”, liet McClaren optekenen.

Het is een tipje van de sluier hoe McClaren de afgelopen periode werkelijk heeft beleefd. In de omgeving van de nu werkloze trainer valt te beluisteren hoe bitter voor hem het afscheid is en hoe teleurgesteld hij is over het optreden van de clubleiding. Met name de kwestie Fer zit hem ongelooflijk dwars. McClaren beschouwt de slotdagen van de transfertermijn in januari als het begin van het einde.

Lees het volledige verhaal over Steve McClaren in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

http://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2013/02/27/019/

13.7 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Kamohelo Mokotjo (lies, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016