Zoeken
  Zoeken met  
10.9 °C
O1
 
files 111
86 km.
euro95
diesel
1,823
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Joop Munsterman (links) en Steve McClaren tijdens de aanstelling van de Engelse oefenmeester in januari 2012. Foto: ANP
wo 27 feb 2013, 06:31

McClaren bitter over afscheid

Van onze speciale verslaggever
ENSCHEDE - 

Nadat in het recente verleden een reeks vertrekkers uit de Grolsch Veste weinig vleiende nabesprekingen kregen, putte FC Twente-voorzitter Joop Munsterman zich gisteren uit in complimenten voor de vertrokken trainer Steve McClaren. De preses vond dat zijn voormalige werknemer „de koninklijke weg” had bewandeld, benadrukte de harmonieuze wijze waarop de onderlinge gesprekken waren verlopen en spiegelde de beslissing van McClaren om de handdoek te werpen voor als een onbaatzuchtige daad. „Hij is op een waardige manier vertrokken. Steve wil hiermee de druk op de ploeg wegnemen”, aldus Munsterman, die met klem ontkende, dat hij McClaren een eindje op weg had geholpen door hem richting uitgang te duwen. „Daar doe ik niet aan mee”, klonk het fel.

Geheel volgens Engelse traditie prees McClaren op zijn beurt in een officiële verklaring zijn kersverse ex-club zo ongeveer de hemel in, al kende die tekst weldegelijk een stekelig fragmentje. „Ook had ik garanties nodig over mijn positie nu en in de toekomst, waarvan ik besef dat die moeilijk zijn in de huidige situatie. Na lange discussies zijn die garanties niet gegeven”, liet McClaren optekenen.

Het is een tipje van de sluier hoe McClaren de afgelopen periode werkelijk heeft beleefd. In de omgeving van de nu werkloze trainer valt te beluisteren hoe bitter voor hem het afscheid is en hoe teleurgesteld hij is over het optreden van de clubleiding. Met name de kwestie Fer zit hem ongelooflijk dwars. McClaren beschouwt de slotdagen van de transfertermijn in januari als het begin van het einde.

Lees het volledige verhaal over Steve McClaren in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

http://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2013/02/27/019/

Lees meer over
voetbal  - fc twente  - steve mcclaren

`Van Gaal op WK onder vergrootglas`
De prestaties van Oranje op het WK zullen door de Engelse media met argusogen worden bekeken. Chef...