Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Problemen rond transfer Guidetti

14 JUN 2011

ENSCHEDE - FC Twente-voorzitter Joop Munsterman omschreef John Guidetti al enthousiast als ‘snoepje van de week’, maar inmiddels is er onzekerheid ontstaan over de transfer van het Zweedse talent. Hoewel FC Twente ervan overtuigd was een akkoord te hebben over een vierjarig contract met Guidetti (19), is de definitieve afronding van de transfer nu al diverse keren uitgesteld en lijkt de deal op losse schroeven te staan. Inmiddels heeft ook het Italiaanse Bologna zich in de strijd om Guidetti gemeld en laat zijn manager Per Jonsson weten dat nog helemaal niets is beslist.

Tweeënhalve week geleden meldde Guidetti zich samen met zijn vader Mike Guidetti in Enschede. De talentvolle spits onderhandelde over een contract, onderging een medische keuring en stond op het punt om een contract te ondertekenen. Telefonische interventie van zijn zaakwaarnemer Jonsson, die adviseerde om nog niet te tekenen, zorgde voor uitstel. De al voor een kennismaking uitgenodigde media kregen een telefoontje, dat de presentatie werd uitgesteld. Officieel omdat Guidetti in Zweden eerst nog een jurist naar het contract wilde laten kijken, maar inmiddels blijkt er meer aan de hand te zijn. "FC Twente zegt al tweeënhalve week dat alleen nog een handtekening gezet hoeft te worden, maar waarom is die dan nog niet gezet?”, aldus Jonsson.

Zaakwaarnemer

Jonsson heeft als zaakwaarnemer een contract met Guidetti, maar is niet bij de transfer naar FC Twente betrokken en dat lijkt een belangrijke oorzaak voor de problemen. "Het is heel raar gelopen. Ik snap niet waarom ik er niet bij ben betrokken. Ik heb een contract met Guidetti. Vader en zoon zouden alleen een kijkje nemen in Enschede, maar toen wilde de club dat ze al direct zouden tekenen. Ik heb geadviseerd om dat niet te doen”, aldus Jonsson. FC Twente reageert verbaasd. "Die mijnheer Jonsson schijnt zijn zaakwaarnemer te zijn, maar die kennen wij niet. Wij hebben zaken gedaan met Mike Guidetti, de vader van de speler”, aldus voorzitter Joop Munsterman.

Akkoord rond Guidetti

FC Twente bezweert dat er een akkoord is bereikt, maar Jonsson denkt daar heel anders over. "Er ligt een contract van FC Twente, maar er staat nog geen handtekening onder. Alles is nog open”, aldus Guidetti. De manager lijkt een voorkeur te hebben om Guidetti naar een andere club te transfereren, zodat hij verzekerd is van een financieel aandeel. „Er is veel belangstelling voor Guidetti, onder meer ook uit Frankrijk en Italië”, aldus Jonsson. "Het financiële verhaal speelt een rol, maar bovendien moet Guidetti zich realiseren dat FC Twente met Luuk de Jong al een goede, jonge spits heeft. Het belangrijkste voor een jonge speler als Guidetti is, dat hij veel aan spelen toekomt. Daarom moet hij zich afvragen of FC Twente wel zo’n goede keuze is.”

13.0 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Hidde ter Avest (geschorst)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 23 september 2016