Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Tadic en Pappa op radar Twente

28 NOV 2011

ENSCHEDE - FC Twente zal in de komende transferperiode alsnog trachten de kwaliteitsversterking voor de rechterflank te halen, die na het vertrek van Bryan Ruiz op de laatste dag van de transfertermijn onhaalbaar bleek.

Dusan Tadic
Dusan Tadic
Foto: PICS UNITED

FC Groningenspeler Dusan Tadic (23), die op 31 augustus te duur bleek, blijft daarvoor een belangrijke kandidaat, maar naar verwachting is het prijskaartje in januari onverminderd hoog.

Een alternatief is nog altijd de Guatemalteekse international Marco Pappa (24) van de Amerikaanse club Chicago Fire. De creatieve nummer tien, die ook op beide flanken uit de voeten kan, wordt al langere tijd intensief gevolgd door FC Twente. Zo zag Kees van Wonderen hem live aan het werk in Amerika. Een groot voordeel van Pappa ten opzichte van Tadic is de beduidend lagere vraagprijs, die volgens Amerikaanse bronnen rond 1,2 miljoen euro ligt. Een eventueel vertrek in januari van Marc Janko of Emir Bajrami – twee topinvesteringen uit 2010 die nog altijd niet optimaal uit de verf zijn gekomen – zal het aantrekken van een creatieve versterking in een stroomversnelling brengen.

11.6 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen FC Twente

Blessures en schorsingen FC Twente

FC Twente

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Chinedu Ede (knie)

Kamohelo Mokotjo (lies, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016