Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Nelisse (33) stopt met voetbal

11 AUG 2011 Mike Verweij

ROTTERDAM - Een week nadat Edwin van der Sar in de Amsterdam ArenA op indrukwekkende wijze werd uitgezwaaid, trok Robin Nelisse (33) de deur van het betaalde voetbal stilletjes achter zich dicht. In tegenstelling tot de beste Nederlandse keeper ooit bleek de Rotterdamse spits níét in staat zijn afscheid te regisseren.

Robin Nelisse moet noodgedwongen stoppen met voetballen.
Robin Nelisse moet noodgedwongen stoppen met voetballen.
Foto: Joep van der Pal

"Ik heb heel wat minder gepresteerd dan Van der Sar, dus zo’n avond had ik natuurlijk nooit gekregen. Maar dit doet toch pijn”, zegt de oud-speler van Feyenoord, Cambuur, AZ, FC Utrecht en Red Bull Salzburg, die in 326 competitieduels 103 keer de trekker overhaalde. "Normaal bepaal je zelf wanneer je stopt. Bij mij deed mijn knie dat.”

Gescheurde pees

Nelisse – zoon van een Arubaanse vader en Nederlandse moeder – moest gisteren voor zijn gevoel wel de moeilijke knoop doorhakken. "Twee jaar geleden kreeg ik last van het gewricht. Elke keer leek ik te herstellen, maar telkens ging het weer fout, waarna ik in juli 2010 ben geopereerd. Ik bleek een scheurtje in mijn kniepees te hebben. Dat heelde goed. Totdat ik een ontsteking in mijn knie kreeg. Wat ik de laatste maanden ook probeerde: de pijn ging niet meer weg.”

Nelisse moet er zelf om lachen. "Wat mijn laatste wedstrijd was? Ik weet het eerlijk gezegd niet meer.” Na lang nadenken waagt hij een poging. "Ik denk Villarreal-Red Bull Salzburg, voor de Europa League, ruim een jaar geleden.”

Toekomst

Plannen voor de toekomst heeft Nelisse genoeg. „Ik heb enkele jaren geleden een stuk grond op Aruba gekocht en ben daar nu een huis aan het bouwen. Daarnaast ben ik ambassadeur van de Dutch Caribbean Stars, voetballers van Curaçao, Aruba en Bonaire die zich inzetten voor goede doelen, en van de Foundation Bicentini. Deze stichting wil op Curaçao een Sportplaza bouwen, waar de jeugd school en sport kan combineren. Ook wil ik veel tijd aan mijn dochter Saènne en zoon Quincy besteden en misschien ga ik me op mijn trainerscarrière storten. Maar eerst ga ik afkicken van voetbal en genieten …”

20.0 °C
WZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.43
+ / - +0.58%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Feyenoord

Blessures en schorsingen Feyenoord

Feyenoord

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Warner Hahn (knie)

Kenneth Vermeer (achillespees)

Sven van Beek (voet)

Eljero Elia (schouder)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016