Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Aras Özbiliz in het shirt van Ajax
Aras Özbiliz in het shirt van Ajax
Foto: Sportfolio

Özbiliz vreest voor Feyenoord

22 AUG 2013

Aras Özbiliz (23) verwacht dat Kuban Krasnodar zich ten koste van Feyenoord plaatst voor de groepsfase van de Europa League. „Ik vind het heel interessant om te zien”, zegt de voormalige speler van Ajax, die voor 1,3 miljoen euro aan Kuban werd verkocht en deze transferperiode voor een veelvoud daarvan werd ingelijfd door Spartak Moskou.

„Feyenoord heeft misschien wat meer kwaliteit, maar dit is voor Krasnodar dé kans om voor het eerst in de historie aan een Europees toernooi deel te nemen. Heel de regio leeft mee.”

Feyenoord zal vanavond volgens de Armeense Nederlander rekening moeten houden met de Kuban-supporters. „Ze hebben samen met Spartak Moskou de fanatiekste fans van Rusland. De capaciteit van het stadion is – meen ik – 35.000 en tijdens gewone wedstrijden zijn er 20.000 mensen, maar bij de topduels komen er zo’n 30.000.”

Belangrijker nog dan de vijandige sfeer noemt Özbiliz de klimatologische omstandigheden. „Die bevielen mij wel, omdat het – op twee uur vliegen van Moskou – van maart tot eind oktober mooi weer is. Maar in de zomer is het gewoon lastig voetballen. Zelfs in de avonduren is het vaak nog een graad of 25.”

12.2 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Feyenoord

Blessures en schorsingen Feyenoord

Feyenoord

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Warner Hahn (knie)

Kenneth Vermeer (achillespees)

Sven van Beek (voet)

Eljero Elia (schouder)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016