Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Donovan Deekman krijgt rood, waarna zijn trainer Michel Vonk door het lint gaat.
Donovan Deekman krijgt rood, waarna zijn trainer Michel Vonk door het lint gaat.
Foto: ANP Pro Shots

Van Praag haalt uit naar Spartatrainer Vonk

10 DEC 2012

ROTTERDAM - KNVB-voorzitter Michael van Praag heeft maandag hard uitgehaald naar Spartatrainer Michel Vonk. In een uitzending van VI-radio vertelde Van Praag dat Vonk met zijn reactie tegenover de arbitrage over een rode kaart van Donovan Deekman veel te ver ging. "Zulke trainers horen in onze sport niet thuis.”

Michel Vonk
Michel Vonk
Foto: Jan Kanning
Michael van Praag
Michael van Praag
Foto: ANP

Deekman ging in de tweede helft van het met 2-1 verloren duel tegen Excelsior op het lichaam van Jurgen Mattheij staan en kreeg daarvoor de rode kaart van scheidsrechter Martin van den Kerkhof. De spelers van Sparta en Vonk reageerden daar fel op. "Deekman probeerde over hem heen te springen”, zei Vonk na afloop. De KNVB oordeelde daar maandag anders over. De tuchtcommissie heeft Deekman een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk gedaan.

Rouwbanden

"Gaby Jallo van Willem II, die zich inhield tegen de grensrechter, begrijpt tenminste waarom hij die rouwband droeg. Bij Sparta hadden ze daar kennelijk maling aan”, aldus Van Praag. "Ik heb inmiddels begrepen dat het bestuur van Sparta daar ook niet blij mee is. Dat zijn ook keurige mensen. Het is in eerste instantie aan Sparta om zelf iets aan dit voorval te doen.”

20.2 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 446.0
+ / - -0.42%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...