Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

AGOVV krijgt 4 weken uitstel van rechter

11 DEC 2012

ZUTPHEN - De rechter heeft AGOVV Apeldoorn 4 weken uitstel gegeven om de club alsnog in het betaald voetbal te houden. Dat maakte de club uit de Jupiler League dinsdag bekend na een zitting bij de rechtbank in Zutphen. "We leven nog mensen, nu volop er tegenaan met z'n allen”, aldus de club in een reactie.

AGOVV
AGOVV
Foto: Website AGOVV

De Belastingdienst heeft het faillissement van de club aangevraagd omdat AGOVV een belastingschuld heeft van ongeveer 400.000 euro. AGOVV krijgt nu de kans om de komende 4 weken een reddingsplan te maken en het benodigde geld bijeen te brengen. Er waren al acties gestart. Om het seizoen af te maken is volgens de teruggekeerde directeur Henk Timmer 1 miljoen nodig.

Derde keer

Door het uitstel kan AGOVV voorlopig blijven voetballen. De club speelt vrijdag tegen FC Eindhoven. De club kampte sinds de terugkeer in 2003 in het betaalde voetbal al drie keer eerder met grote financiële problemen. In 2007 werd ook al een dreigend faillissement afgewend. In 2010 en vorig jaar stond de club ook al onder grote druk.

13.0 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Geen respect voor Van Gaal`
Tom Dumoulin denkt niet maar aan het algemeen klassement, maar droomt nog wel van een ritzege in de...