Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
VLNR) Gerard Dielissen (NOCNSF), Minister Edith Schippers (VWS), Annemarie Jorritsma (VNG) en Anton Binnenmars (KNVB) tijdens de persconferentie na het topberaad over het voetbalgeweld.
VLNR) Gerard Dielissen (NOCNSF), Minister Edith Schippers (VWS), Annemarie Jorritsma (VNG) en Anton Binnenmars (KNVB) tijdens de persconferentie na het topberaad over het voetbalgeweld.
Foto: ANP

KNVB: Profs als voorbeeld

12 DEC 2012

DEN HAAG - De KNVB roept de komende weken het betaald voetbal bij elkaar, naar aanleiding van de gewelddadige dood van voetbalvader Richard Nieuwenhuizen en de commotie die dat in binnen- en buitenland teweegbracht. De voetbalbond zal spelers, trainers en scheidsrechters met klem op hun voorbeeldfunctie wijzen en duidelijke gedragsregels met hen afspreken.

Dat kondigde Anton Binnenmars, directeur amateurvoetbal van de KNVB, gisterochtend aan. Hij deed dat na een overleg met de ministers Schippers (Sport) en Opstelten (Veiligheid en Justitie), sportkoepel NOCNSF en de gemeenten (VNG).

Binnenmars: „Wij zullen de komende weken gebruiken om alle factoren in het voetbal bij elkaar te roepen. We zullen bespreken wat we verwachten van elkaar, van de trainer, van de scheidsrechter, van de clubbestuurders, van de KNVB, zodat we samen met elkaar na de winterstop kunnen zeggen: dit is ons kader, dit zijn onze grenzen, en zo gaan we verder."

„We zullen mensen aanspreken op hun voorbeeldfunctie in de voetballerij. Ze moeten zich er ongelooflijk bewust van zijn dat hun gedrag wordt gekopieerd en misschien niet goed is voor onze jongste jeugd. Daar begint het mee. We moeten elkaar aanspreken op ongewenst gedrag. Daar hebben we elkaar voor nodig. We moeten voorbeelden stellen en hebben daarvoor rolmodellen nodig die laten zien hoe het moet. Wij zullen als KNVB een handhavende rol spelen."

 

13.7 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Verstappen leert erg snel
In Telesport Vandaag: Tom Coronel over het leerproces van Max Verstappen, Robert Gesink tevreden...