• Schaatsen
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
`Belchinezen` bij de wedstrijd FC Eindhoven - Top Oss in 2009.
'Belchinezen' bij de wedstrijd FC Eindhoven - Top Oss in 2009.
Foto: John Claessens

KNVB houdt rekening met 'matchfixing'

12 DEC 2012

ZEIST - Alhoewel de KNVB geen concrete aanwijzingen heeft, houdt de voetbalbond er rekening mee dat ook Nederland doelwit is van grote goksyndicaten. Dat zei Gijs de Jong, manager competitiezaken betaald voetbal, na een bijeenkomst in Zeist met Interpol en alle clubs over 'matchfixing', het voor geld beïnvloeden van voetbalwedstrijden.

„In 60 landen lopen onderzoeken op dit gebied. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Nederland een witte vlek is waar niets aan de hand is”, aldus De Jong. „Tegelijkertijd hebben wij nooit concrete informatie gekregen waar we mee verder konden.”

De KNVB zoekt nadrukkelijk hulp van politie en justitie. „Er is namelijk geen voetbalbond ter wereld die zelf succesvol een onderzoek naar matchfixing heeft afgerond. We hebben politie en justitie keihard nodig”, zei De Jong. „Zij hebben opsporingsmiddelen die wij als 'eenvoudige' voetbalbond niet hebben. Matchfixing is een grote bedreiging van de sport, we zullen er alles aan doen om die dreiging te keren. De integriteit van onze competities is het hoogste goed.”

20.2 °C
NNW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.38
+ / - -0.36%
`De Jong tegen zichzelf in...
Chef voetbal Valentijn Driessen en verslaggever Mike Verweij laten hun licht schijnen over de duels...