Zoeken
  Zoeken met  
10.9 °C
O1
 
files 109
73 km.
euro95
diesel
1,823
1,499
 
 
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
'Belchinezen' bij de wedstrijd FC Eindhoven - Top Oss in 2009. Foto: John Claessens
wo 12 dec 2012, 18:58

KNVB houdt rekening met 'matchfixing'

ZEIST - 

Alhoewel de KNVB geen concrete aanwijzingen heeft, houdt de voetbalbond er rekening mee dat ook Nederland doelwit is van grote goksyndicaten. Dat zei Gijs de Jong, manager competitiezaken betaald voetbal, na een bijeenkomst in Zeist met Interpol en alle clubs over 'matchfixing', het voor geld beïnvloeden van voetbalwedstrijden.

„In 60 landen lopen onderzoeken op dit gebied. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Nederland een witte vlek is waar niets aan de hand is”, aldus De Jong. „Tegelijkertijd hebben wij nooit concrete informatie gekregen waar we mee verder konden.”

De KNVB zoekt nadrukkelijk hulp van politie en justitie. „Er is namelijk geen voetbalbond ter wereld die zelf succesvol een onderzoek naar matchfixing heeft afgerond. We hebben politie en justitie keihard nodig”, zei De Jong. „Zij hebben opsporingsmiddelen die wij als 'eenvoudige' voetbalbond niet hebben. Matchfixing is een grote bedreiging van de sport, we zullen er alles aan doen om die dreiging te keren. De integriteit van onze competities is het hoogste goed.”

Lees meer over
voetbal  - knvb  - matchfixing

`Van Gaal op WK onder vergrootglas`
De prestaties van Oranje op het WK zullen door de Engelse media met argusogen worden bekeken. Chef...