Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Veendam in zwaar weer

26 FEB 2013

VEENDAM - Het water staat Sportclub Veendam tot aan de lippen. De Groningse club uit de Jupiler League moet vóór 1 maart 150.000 euro op tafel hebben, anders komt het voorbestaan in gevaar.

Foto: Website Veendam

Dat meldde Veendam dinsdag, nadat het de club duidelijk was geworden dat niet op medewerking van de gemeente Veendam kan worden gerekend. De gemeente wees namelijk een verzoek af om de huur van het stadion aan de Langeleegte kwijt te schelden dan wel op te schorten.

Zou de gemeente wel hebben ingestemd, dan had de KNVB Veendam kunnen redden door 150.000 euro aan mediagelden vooruit te betalen. De bond was daartoe bereid, maar alleen als de gemeente hiervoor toestemming zou geven.

Nu de gemeente niet meewerkt aan de mogelijkheid mediagelden vooruit betaald te krijgen, moet Veendam zich beraden op de crisissituatie. Interim-directeur Piet Scholtens liet weten dat andere pogingen om het benodigde geldbedrag bijeen te krijgen evenmin tot succes hebben geleid. Zoals de zaken er nu voorstaan, kan de club aan het eind van deze maand de salarissen niet betalen.

Veendam werd in 2010 al eens failliet verklaard, maar destijds ging de club met succes in beroep en werd het bankroet teruggedraaid.

11.3 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...