Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Virgil van Dijk staat in de belangstelling van een aantal clubs, waaronder PSV. Hij is echter niet geselecteerd voor het Jeugd EK.
Virgil van Dijk staat in de belangstelling van een aantal clubs, waaronder PSV. Hij is echter niet geselecteerd voor het Jeugd EK.
Foto: ANP

Verdediger: Contact met onder andere PSV

Van Dijk niet mee naar Jeugd EK

17 MEI 2013 Mike Verweij

ZEIST - Virgil van Dijk kan na de play-offs met FC Groningen zijn vakantie boeken. De veelgeprezen en door PSV nauwlettend gevolgde verdediger maakt geen deel uit van de EK-selectie, die Jong Oranjebondscoach Cor Pot vandaag in Zeist bekendmaakt.

Stefan de Vrij is rechts in het hart van de verdediging nummer één en Pot heeft in het kader van de ’dubbele bezetting’ meer vertrouwen in Mike van der Hoorn (FC Utrecht) of Jeffrey Bruma (HSV).

Van Dijk werd gisteren bekeken door PSV-assistent Ernest Faber die ver voor het einde van FC Groningen-FC Twente vertrok om in Heerenveen ook Mike van der Hoorn aan het werk te zien. Van Dijk gaf de concrete belangstelling van de Eindhovenaren toe. "Er is contact met een aantal clubs en PSV is er daar een van.”

Vele namen staan vast

Van de 24 spelers die Pot vandaag oproept voor het toernooi dat van 5 tot en met 18 juni in Israël wordt gehouden, moet er nog één afvallen en staan er zeventien vast. De A-internationals Ricardo van Rhijn, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daley Blind, Kevin Strootman, Marco van Ginkel, Adam Maher, Leroy Fer en Ola John zijn net als Kelvin Leerdam, Bram Nuytinck, Patrick van Aanholt, Georginio Wijnaldum en Luuk de Jong onomstreden.

Keepers

Voor de keeperspositie zou Pot normaal gesproken altijd voor PSV-huurling Jeroen Zoet van RKC, Sergio Padt (AA Gent) en Marco Bizot (FC Groningen) kiezen. Ware het niet dat Padt na zijn blessure bij AA Gent nauwelijks nog in actie is gekomen. Nick Marsman (Go Ahead Eagles), die wel elke week speelt, lijkt daardoor inmiddels al betere papieren te hebben.

Lees het volledige verhaal over het Jeugd EK in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

13.9 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...