Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Speelsters Oranje voor sleutelduel

20 JUN 2012

JAKOVO - De voetbalsters van Oranje staan vanavond voor een sleutelduel. Er moet van Servië gewonnen worden om kans te houden op deelname aan het EK in 2013. Om 17.00 uur staat de ploeg van bondscoach Roger Reijnders aan de aftrap.

De voetbalsters van Oranje verspeelden afgelopen weekeinde rechtstreekse kwalificatie door te verliezen van Engeland (1-0). Het elftal van bondscoach Reijners wil nu de tweede plaats in de poule veiligstellen. Van de zeven kwalificatiegroepen gaat ook de beste nummer twee direct naar het EK. De overige zes nummers twee strijden in oktober via de play-offs voor nog eens drie tickets.

EK-kwalificatie

"Het is nog wel even zuur dat het zondag in Engeland net niet lukte", zegt aanvalster Lieke Martens. "Maar we moeten verder. We hebben het goed verwerkt en staan er nog steeds goed voor en hebben genoeg mogelijkheden om alsnog volgend jaar in Zweden van de partij te zijn. We gaan hier in Servië dus vol voor de overwinning."

Barre omstandigheden

De Oranje-leeuwinnen krijgen in Jakovo, een voorstadje van Belgrado, te maken met tropische omstandigheden. De afgelopen dagen steeg het kwik tot boven de 35 graden Celsius. "Een groot verschil met Engeland, waar het vooral regende en niet warmer dan 16 graden was", merkt Martens op. Ook de grasmat laat te wensen over; het gras is hoog en gortdroog. "Je moet er ook weer niet te veel aandacht aan schenken. Ook de Servische ploeg heeft er last van", zegt Martens op OnsOranje.nl12.4 °C
NNW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 437.78
+ / - +1.2%
Kruijswijk: `Niet in paniek raken`
- Wielerverslaggever Raymond Kerkchoffs laat zijn licht schijnen over de kansen van de eindzege in...