Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Feyenoord-discussie op scherp

06 FEB 2013

NOORDWIJK - Terwijl Ronald Koeman bij Feyenoord de voorkeur geeft aan het centrale verdedigingsduo De Vrij-Mathijsen, kiest bondscoach Louis van Gaal bij Oranje liever voor de combinatie De Vrij-Martins Indi. Een pikante keus, omdat in Rotterdam en omstreken de positie van Mathijsen in de basis van Feyenoord sterk onder druk staat. „Maar ik beschik over meer spelers”, doelt Van Gaal op Daley Blind als linksachter, terwijl Koeman het in De Kuip moet doen met Miquel Nelom als hij Martins Indi van linksachter naar het centrum haalt.

Foto: .

Van Gaal begrijpt de gevoeligheid van zijn keus voor het verdedigingscentrum De Vrij-Martins Indi boven De Vrij-Mathijsen. „Ik heb het met Ronald besproken. Hij was er niet echt gelukkig mee, omdat inderdaad het gevaar bestaat dat door deze keus de discussie bij Feyenoord oplaait. Dat is niet mijn bedoeling. Maar Ronald heeft niet gezegd dat ik het niet mag doen. Gelukkig.”

Maar daar had u toch geen boodschap aan gehad?

„Dan ken je me niet.”

Van het defensieve duo De Vrij (hij werd gisteren 21 jaar) en Martins Indi verwacht Van Gaal dat ze tegen Italië laten zien het hoge niveau van Oranje aan te kunnen. „Verder moeten ze het veld klein houden als we de bal niet hebben en bij balbezit moet de een of de ander inschuiven. Ik denk dat dit facet bij deze twee goed is verzorgd.”

12.9 °C
ZZO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...