Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Robin Van Persie in actie namens Manchester United.
Robin Van Persie in actie namens Manchester United.
Foto: EPA

Acht spelers uit eredivisie in Oranje

06 FEB 2013

NOORDWIJK - Oranje treedt vanavond tegen Italië met acht spelers van ’eigen bodem’ aan. Ook is het Nederlands elftal  bijzonder jong met een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en 361 dagen tegen Italië gemiddeld 27 jaar. Daarmee stuurt Van Gaal het jongste Oranje van de afgelopen 99 jaar het veld in. Liefst acht basiskrachten van vanavond in de Amsterdam ArenA gaan komende zomer met bondscoach Cor Pot op stap naar Israël; met Jong Oranje naar het Europees kampioenschap.

Gedeeltelijk is de verjonging tegen de nummer twee van het afgelopen EK een uit nood geboren beslissing. Zo’n twaalf oudere, meer ervaren internationals zijn ziek, zwak, misselijk of onderweg. Aan de andere kant is het een bewuste keus van Van Gaal, die benieuwd is of dit jonge team zich kan meten met Italië. „Het is spannend, ook voor mij.”

Robin van Robin is tegen Italië gewoon van de partij, hoewel het een publiek geheim is dat zijn manager bij Manchester United, Sir Alex Ferguson, internationals liever ’thuis’ houdt bij vriendschappelijke interlands. „Ik heb over Robin contact gehad met Ferguson. Nee, de inhoud hou ik voor mezelf.” Ferguson belt niet naar Van Gaal om te zeggen dat Van Persie negentig minuten mag spelen, zodat het niet gewaagd is om te stellen dat de spits van de Mancunians na rust niet meer terugkomt.

Lees het volledige verhaal over Oranje in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

 

17.9 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.83
+ / - 0.0%
PSV`er De Jong waakt voor...
- PSV`er Siem de Jong over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League, verslaggever...