Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Ola John.
Ola John.
Foto: ANP

Ola John volgt broer op in Oranje

06 FEB 2013

AMSTERDAM - De familie John heeft er weer een international bij. In navolging van Collins John debuteerde woensdag zijn broertje Ola in het Nederlands elftal. Zij zijn de 18e broers die het samen tot Oranje hebben geschopt.

Tonny en Dé Kessler maakten in respectievelijk 1907 en 1909 hun opwachting in Oranje en waren daarmee de eerste broers, zo zocht Infostrada uit. Siem en Luuk de Jong waren tot woensdag de laatsten. Collins John speelde in 2004 onder de toenmalige bondscoach Marco van Basten twee keer in Oranje, zijn 20-jarige broer Ola debuteerde woensdag in de basis.

De in Liberia geboren John is de 11e international die buiten de Nederlandse grenzen ter wereld kwam. Onder anderen John van 't Schip (Canada), George Boateng (Ghana) en de broers De Jong (Zwitserland) gingen hem voor.

De geboren Canadees Jonathan de Guzman werd in de tweede helft de 12e. De Guzman, die in Toronto ter wereld kwam als zoon van een Filipijnse vader en Jamaicaanse moeder, debuteerde tegen de 'Azzurri' eveneens in Oranje. Zijn oudere broer Julian is overigens international van Canada.

lees meer over

18.9 °C
WZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Geen respect voor Van Gaal`
Tom Dumoulin denkt niet maar aan het algemeen klassement, maar droomt nog wel van een ritzege in de...