Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Dick Advocaat zal een goed gesprek met PSV-aanvaller Jeremain Lens voeren over het veroorzaken van een opstootje met Feyenoorder Joris Mathijsen.
Dick Advocaat verwacht dat PSV PEC Zwolle zal uitschakelen in het bekertoernooi.
Foto: Hans van Tilburg

Advocaat: wij hebben meer kwaliteit

26 FEB 2013

EINDHOVEN - PSV staat woensdag in Zwolle als favoriet op het veld, als de ploeg het in de halve finale van de KNVB-beker opneemt tegen PEC. "Je speelt een uitwedstrijd en bovendien op kunstgras, maar kwalitatief zijn wij gewoon beter”, zei trainer Dick Advocaat.

De Haagse coach benadrukte echter dat PSV het dit seizoen al twee keer moeilijk heeft gehad tegen PEC, enkele weken terug verloor PSV zelfs op eigen veld (1-3). "Voor hen is dit dé kans om Europees voetbal te spelen en een bekerfinale te halen. Het zal heel lastig worden.”

Sterkste opstelling

Advocaat zei tactisch niets aan te zullen passen. "Dat heeft volgens mij geen effect.” De opstelling zal wel veranderen, aangezien Mark van Bommel en Atiba Hutchinson weer terugkeren na een schorsing. Advocaat gaf aan met zijn sterkste elf spelers te zullen beginnen. "Tenzij er spelers zijn met te veel last van pijntjes.”

Hij heeft alle geloof in een goed einde. "Als het goed gaat, spelen wij nog twee bekerwedstrijden en tien competitiewedstrijden. Twaalf heel belangrijke duels. Wij geloven in een goed einde, dat meen ik.”

12.2 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen PSV Eindhoven

Blessures en schorsingen PSV

PSV Eindhoven

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Jürgen Locadia (lies)

Oleksandr Zinchenko (niet wedstrijdfit, twijfel)

Bart Ramselaar (blessure)

Jorrit Hendrix (knie)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016