Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
PSV-aanvaller Jeremain Lens (l) duwt Feyenoorder Joris Mathijsen van zich af.
PSV-aanvaller Jeremain Lens (l) duwt Feyenoorder Joris Mathijsen van zich af.
Foto: ANP

Drie duels schorsing voor Lens

26 FEB 2013

GEEN - De tuchtcommissie van de KNVB heeft Jeremain Lens een schikkingsvoorstel gedaan van drie wedstrijden schorsing onvoorwaardelijk, naar aanleiding van het opstootje dat de PSV'er startte na het duel met Feyenoord.

"Het voorstel van de aanklager is gedaan omdat Lens de belangen van het betaald voetbal heeft geschaad en die van de voetbalsport in het algemeen", staat op de website van de KNVB te lezen. "Hij deed dat in het bijzonder na afloop van de wedstrijd Feyenoord - PSV (2-1) door (geweldadige) confrontatie met een tegenstander te zoeken."

Vier duels aan de kant

Lens zal in totaal vier wedstrijden aan de kant staan, omdat hij tijdens het duel zijn vijfde gele kaart kreeg. De uitsluiting zal voor zowel competitieduels als bekerwedstrijden. Dat zal dan gan om PEC Zwolle uit (beker), VVV-Venlo thuis (competitie), sc Heerenveen uit (competitie) en RKC Walwijk thuis (competitie).

Lens heeft tot woensdag 11.00 uur de tijd om te reageren op het voorstel. Als hij het voorstel niet accepteert, dan zal de zaak aanstaande donderdag door de tuchtcommissie worden behandeld.

Maximale boete

De spits, die Feyenoorder Joris Mathijsen hardhandig aanpakte in de catacomben van stadion De Kuip, kreeg van zijn club PSV al een maximale geldboete opgelegd. Hij moet dat geld overmaken naar een goed doel.

14.3 °C
ZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 451.55
+ / - 0.0%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen PSV Eindhoven

Blessures en schorsingen PSV

PSV Eindhoven

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Jürgen Locadia (lies)

Oleksandr Zinchenko (niet wedstrijdfit, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016