Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Ola Toivonen
Ola Toivonen
Foto: John Claessens

Lens weg, Toivonen terug

27 FEB 2013 Dennis Galema

EINDHOVEN - De verwachting is dat PSV vanochtend het schikkingsvoorstel voor Jeremain Lens accepteert. Als het aan de aanklager betaald voetbal ligt, krijgt de aanvaller een schorsing van drie wedstrijden onvoorwaardelijk voor zijn wangedrag in De Kuip. „Van zo’n schorsing schrik ik altijd, maar dit kon je verwachten”, aldus trainer Dick Advocaat, die Ola Toivonen gisteravond een geslaagde rentree bij Jong PSV zag maken.

Door na afloop van de topper tegen Feyenoord de confrontatie met Joris Mathijsen te zoeken heeft Lens volgens de aanklager de belangen van het betaald voetbal geschaad. „Daar kan de KNVB alle kanten mee op. Op basis daarvan kun je iemand voor één, drie of dertig wedstrijden schorsen, terwijl je in het veld voor hetzelfde vergrijp (shirtje vasthouden, red.) slechts een gele kaart krijgt”, zei technisch manager Marcel Brands voorafgaand aan de competitiewedstrijd tussen Jong PSV en Jong FC Groningen (1-1). Aangezien Brands op dat moment nog niet de gehele verklaring van de KNVB had gelezen, wilde hij nog niet bevestigen of PSV het schikkingsvoorstel daadwerkelijk accepteert. „We laten Peter Fossen (jurist in het directieteam van PSV, red.) er ook nog even naar kijken.”

Dat alleen Lens - als de aanstichter van de massale duw- en trekpartij in De Kuip - wordt geschorst en de Feyenoorders de dans ontspringen, nam Brands naar buiten toe voor kennisgeving aan. „Wij moeten niet oordelen over Feyenoord.”

Lees het volledige verhaal over PSV in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

 

http://telegraaf-i.telegraaf.nl/telegraaf/_main_/2013/02/27/018/

14.4 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen PSV Eindhoven

Blessures en schorsingen PSV

PSV Eindhoven

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Jürgen Locadia (lies)

Oleksandr Zinchenko (niet wedstrijdfit, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016