Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Achilles'29 zet zich schrap voor PSV

26 SEP 2012

GROESBEEK - De voorbereiding op de bekerconfrontatie met het 'grote' PSV is voor Achilles'29 al een wedstrijd op zich. Het duel op sportpark De Heikant wordt donderdagavond rechtstreeks uitgezonden op Eredivisie Live, de toegangskaarten waren niet aan te slepen en de benodigde veiligheidsmaatregelen zijn groot. „Het valt als amateurclub niet mee om zo'n wedstrijd te organiseren”, zei voorzitter Harrie Derks woensdag tussen de bedrijvigheden door met een zucht. „Maar begrijp me goed, dit is geen klaagzang, we zijn trots dat we dit duel mogen spelen.”

Op het sfeervolle sportpark in Groesbeek sneuvelde met Heracles Almelo in 2010 al een eredivisieclub. Vorig seizoen versloeg de topklasser achtereenvolgens Telstar en MVV totdat NEC een einde maakte aan het Gelderse sprookje. Nu komt met PSV een echte topclub naar De Heikant. „We hebben veel ervaring met zulke wedstrijden. Zoals de lokale derby tegen De Treffers, toen we allebei kampioen konden worden, en het bekerduel met Heracles. Maar deze wedstrijd is nog veel groter”, aldus Derks.

LED-boarding

De voorzitter van Achilles'29, de algeheel amateurkampioen, ontving dinsdagavond zelfs een cameraploeg van een landelijke tv-zender om de afsluitende training te registreren. „We willen deze kans met beide handen aangrijpen om de club te laten zien en doen het daarom graag goed. Het duel met PSV komt live op televisie, daarom moeten we bijvoorbeeld een LED-boarding hebben. Dat vergt weer extra stroomcapaciteit en dus noodaggregaten.”

Daarnaast is de publieke belangstelling groot. „We verwachten het dubbele aantal toeschouwers in vergelijking met de wedstrijd tegen Heracles. Dat betekent dat de veiligheidsmaatregelen navenant moeten zijn. Dat vergt ook weer veel overleg van tevoren”, aldus Derks, die daar snel aan toevoegt dat met plezier te doen. „Natuurlijk, het is heel mooi om thuis tegen PSV te spelen. Het is het gesprek van de dag in heel de regio.”

'Cupfighter'

Hoewel Achilles'29 een reputatie als 'cupfighter' heeft opgebouwd, beseft Derks dat PSV van een andere orde is dan de profclubs die zijn vereniging de afgelopen jaren trof. „Met clubs uit het rechterrijtje van de Jupiler League kunnen we ons goed meten. We hebben de afgelopen jaren in de amateurwereld alle prijzen gewonnen die te winnen zijn, dat geeft wel aan dat we een sterke ploeg hebben en dat hier echt iets staat. Maar PSV is een ander kaliber. Een beetje clichématig zeg ik: we moeten vooral genieten van deze wedstrijd. Maar van een nederlaag geniet ik nooit, dus laten we ons beste beentje voorzetten en zien waar het schip strandt.”

lees meer over

13.0 °C
ZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen PSV Eindhoven

Blessures en schorsingen PSV

PSV Eindhoven

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Jürgen Locadia (lies)

Oleksandr Zinchenko (niet wedstrijdfit, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 23 september 2016