Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Vitessetrainer Fred Rutten
Vitessetrainer Fred Rutten
Foto: ANP Pro Shots

Rutten: alles afgelasten

08 DEC 2012

ARNHEM -  Als het aan Vitesse-trainer Fred Rutten had gelegen, was hij morgen niet met zijn selectie afgereisd naar Venlo voor het duel met VVV. „Als je voor het een kiest, moet je ook voor het ander kiezen”, vindt Rutten dat de KNVB naast alle amateurduels ook het betaald voetbal had moeten aflasten naar aanleiding van de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. „Ik begrijp het signaal van de KNVB, maar het was nog beter geweest als ook de eredivisie en Jupiler League niet waren doorgegaan.”

Nu er ’gewoon’ gevoetbald wordt, kan Vitesse morgen opnieuw de koppositie in de eredivisie in handen krijgen. Winnen de Arnhemmers zelf in De Koel en slaagt FC Twente er later op de dag niet in om in Eindhoven PSV te verslaan, dan staat Vitesse voor het eerst sinds november 2000 (toen onder leiding van Ronald Koeman) weer op de eerste plaats in de competitie.

Rutten verwacht niet dat het duel morgen in Venlo nog zal worden afgelast. „Het was al een paar dagen duidelijk wat voor weer het deze dagen zou worden, dus kan alles en iedereen zich daar op voorbereiden. Als het een uur voor de wedstrijd ontzettend slecht weer zou worden, is het een ander verhaal.” Vitesse treedt tegen VVV aan met dezelfde elf spelers als de afgelopen weken. Veel reden om zijn ploeg te wijzigen heeft Rutten dan ook niet.

12.2 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Vitesse

Blessures en schorsingen Vitesse

Vitesse

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Kelvin Leerdam (geblesseerd, twijfel)

Sheran Yeini (rug, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016