Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Stanley Menzo.
Stanley Menzo.
Foto: ANP

Menzo mag vertrekken

06 FEB 2013 Marcel van der Kraan

ARNHEM – - Vitesse zal meewerken aan een vervroegd vertrek van trainer Stanley Menzo als de ex-international voor het einde van zijn in de zomer van 2014 aflopende contract elders in Nederland als coach aan de slag kan. Die verzekering zegt de zaakwaarnemer van de vroegere topkeeper te hebben gekregen van de clubleiding in Arnhem.

„Stanley heeft een contract dat nog meer dan een jaar doorloopt. Maar als hij een stap kan maken, wordt daar in de huidige situatie medewerking aan verleend’’, zegt Perry Overeem, die de belangen van Menzo behartigt. De vroegere topkeeper, in het bezit van de hoogste UEFA-licentie voor coach betaald voetbal, weet sinds enkele weken dat hoofdtrainer Fred Rutten hem niet meer bij het eerste elftal wil hebben.

Menzo besloot geen gevecht aan te gaan met zijn hoofdcoach en vervult alle taken die de club Vitesse van hem verlangt. De 49-jarige prof heeft een contract met de club, vindt hij, en niet met trainer Fred Rutten, die zijn eigen assistent Patrick Greveraars (voormalig jeugdtrainer) meebracht in de zomer. Menzo was zelfs bereid de zaak per direct over te nemen, toen Rutten donderdagavond de spelers alleen in de bus naar huis liet gaan en tot gisteren thuis bleef.

Lees het volledige verhaal over Stanley Menzo in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

12.9 °C
ZZO2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Vitesse

Blessures en schorsingen Vitesse

Vitesse

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Kelvin Leerdam (geblesseerd, twijfel)

Sheran Yeini (rug, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016