Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Trainer Fred Rutten en Vitesse gaan uit elkaar.
Trainer Fred Rutten en Vitesse gaan uit elkaar.
Foto: ANP

RUTTEN WEG BIJ VITESSE

18 MEI 2013

Arnhem - Fred Rutten en Vitesse gaan uit elkaar. De trainer van de Arnhemmers is volgens de club niet ingegaan op het voorstel dat Merab Jordania hem deed. Rutten kon niet leven met de structuur die de clubeigenaar voor komend seizoen bij Vitesse wil.

In die structuur zit onder meer de samenwerking met Chelsea. De Londense club staat al sinds de komst van Jordania bij Vitesse spelers af die in Londen nog niet klaar zijn voor het grote werk. Vitesse profiteert daarvan omdat het salaris van de grote talenten uit de selectie van Chelsea wordt gesubsidieerd door de Engelse club. Maar die samenwerking betekent ook dat de trainer pas in een laat stadium elke zomer weet welke spelers hij krijgt aangereikt.

'Verschil in visie'

“Er is geen enkel conflict tussen mij en de clubeigenaar", zegt Rutten op de site van Vitesse. "We hebben fundamentele gesprekken gevoerd, maar het blijkt dat onze visies te ver uiteen lopen.”

“Ik heb een mooi jaar gehad", beweert Rutten verder. "Waarin we niet alleen de doelstelling van Europees voetbal hebben gehaald, maar ook lang hebben meegedaan om de titel.

Rutten werkte sinds 1 juli 2012 in Arnhem en werd dit jaar vierde met Vitesse. De coach werkte eerder bij FC Twente, Schalke en PSV. Bij die laatste club werd hij vorig jaar ontslagen.

20.0 °C
Z4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Vitesse

Blessures en schorsingen Vitesse

Vitesse

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Arnold Kruiswijk (geschorst)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 23 september 2016