Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Marco van Ginkel in actie tegen Jong Italië.
Marco van Ginkel in actie tegen Jong Italië.
Foto: ANP

Chelsea wil Van Ginkel overtuigen

17 JUN 2013

ARNHEM - Als de nieuwe Chelsea-manager Jose Mourinho de komende dagen Marco van Ginkel kan overtuigen dat hij een serieuze kans maakt om dit seizoen al veel speeltijd te krijgen in de hoofdmacht van de Londense club, is de kans groot dat de Oranje-international naar de Premier League verhuist.

 De Portugese topcoach heeft in de afgelopen weken vele wedstrijden van de middenvelder van Vitesse bekeken en is steeds enthousiaster geraakt. Zo enthousiast dat hij de leiding van Chelsea druk laat uitoefenen op de speler, die al in het grote Oranje heeft gespeeld en de afgelopen weken in Israël met Jong Oranje verbleef. Van Ginkel had aanvankelijk meer interesse om in Nederland via Ajax nog een stap omhoog te maken, maar inmiddels spreekt ook bij hem aan dat de club van miljardair Roman Abramovich zo veel werkt maakt van zijn komst.

Chelsea ziet in Van Ginkel, die nog een tweejarig contract bij Vitesse heeft, in de toekomst de opvolger van clubicoon Frank Lampard. Financieel heeft Chelsea genoeg te bieden, al heeft de speler met zijn management (Sport-Promotion) nog niet over geld gesproken. Het gaat de speler in deze fase puur en alleen om sportieve garanties.

Van Ginkel weet dat hij geen basisplaats kan eisen, maar de club moet wel duidelijk maken welke plannen er met hem zijn. De speler wil niet worden uitgeleend, omdat hij op het hoogste niveau speeltijd wil krijgen. Hij heeft al ruim 100 duels in de eredivisie en deels op Europees/internationaal niveau achter de rug.

12.3 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Vitesse

Blessures en schorsingen Vitesse

Vitesse

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Kelvin Leerdam (geblesseerd, twijfel)

Sheran Yeini (rug, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 30 september 2016