Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Peter Bosz vindt Petrolul de favoriet in het Europa League-tweeluik met Vitesse.
Peter Bosz, trainer van Vitesse.
Foto: ANP

Vitesse huurt talent van Chelsea

07 AUG 2013 Marcel van der Kraan

ARNHEM - Vitesse huurt voor het komend seizoen na Patrick van Aanholt (22) en de Fransman Gael Kakuta (22) nog twee spelers van Chelsea. Met de komst van de Chileense middenvelder Cristian Cuevas (18) en de Braziliaanse aanvaller Lucas Piazon (19) wordt het aantal huurlingen vanuit Londen verdubbeld.

Piazon, die ook over een Italiaans paspoort beschikt, heeft begin deze week in alle stilte een rondleiding gehad van technisch manager Ted van Leeuwen bij Vitesse.

De speler toonde zich bij het bekijken van de fonkelende trainingsaccommodatie en de rest van de club enthousiast. Piazon is al bijna vier seizoenen terug ontdekt door Chelsea en via de jeugdopleiding uitgeleend om ervaring op te doen. Het afgelopen half jaar stond hij op huurbasis onder contract bij het Spaanse Malaga.

Van Leeuwen merkt in de besprekingen met de talenten van Chelsea dat zij op de hoogte zijn van de mogelijkheden die de Nederlandse eredivisie biedt nu er twee spelers van Vitesse – Marco van Ginkel en Wilfried Bony – flinke transfers naar de Premier League hebben gemaakt. Spelers die echt bezig zijn met hun eigen ontwikkeling maken de overstap naar Arnhem graag.

De Chileens Cuevas is nog maar net ontdekt door de buitenlandse scouts van Chelsea. Hij stond wel eerder op de radar, maar kon pas op zijn 18e worden vastgelegd. Cuevas kan ook als linksback opereren.

lees meer over

17.5 °C
Z3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 448.96
+ / - +0.24%
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Blessures en schorsingen Vitesse

Blessures en schorsingen Vitesse

Vitesse

Blessures / schorsingen*

Speler:

 

Kelvin Leerdam (geblesseerd, twijfel)

Sheran Yeini (rug, twijfel)


*Deze lijst is bijgewerkt tot en met 26 september 2016