Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Veldrijder Sven Nys
Veldrijder Sven Nys
Foto: Reuters

Nys pakt zege in Roubaix

02 DEC 2012

ROUBAIX - De Belgische veldrijder Sven Nys heeft zondag de vierde cross om de wereldbeker gewonnen. Nys klopte in de Noord-Franse stad Roubaix zijn landgenoten Kevin Pauwels en Niels Albert. Nys snelde op het laatste stukje van het parcours, dat deels over de befaamde wielerbaan ging, weg van zijn concurrenten.

Alleen de Zwitser Julien Taramarcaz kon nog enigszins mee met de Belgen en eindigde als vierde. Lars van der Haar won op enige achterstand de sprint van een achtervolgend groepje en eindigde op de vijfde plaats als beste Nederlander. Twan van den Brand werd achtste. De 23-jarige renner van Orange Babies Cycling Team mag door dat resultaat naar het WK. Van der Haar en Van Amerongen waren daar al eerder zeker van.

Het was pas de eerste keer dat Nys won in Roubaix. Dat gaf de Belgisch kampioen een speciaal gevoel. „Deze wielerpiste is toch wel een historische plaats, ook al rijden we hem in omgekeerde richting op.” Twee bochten voor het eind versnelde hij en liet hij de rest achter zich. „Ik wist dat ik met mijn versnelling geen grote kloof zou kunnen slaan, maar ik had aan de finish toch genoeg voorsprong om te kunnen winnen.”

Nys was vorige week in Koksijde ook al de beste. Albert behoudt de leiding in het klassement.

lees meer over

15.5 °C
ZZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...