Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Tom Boonen snapt niet dat Rabobank stopt met het sponsoren van de wielerploeg.
Tom Boonen
Foto: ANP

Boonen ziek: Tom is Tom niet

03 DEC 2012

GENT - Tom Boonen heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen met een darminfectie. Toch komt zijn voorbereiding op het nieuwe seizoen voorlopig niet ingevaar, stelt zijn ploegarts Yvan Vanmol. "In deze periode een week of tien dagen verliezen is niet erg", laat de dokter weten aan Het Nieuwsblad. "Alles hangt er vanaf of hij tijdig hersteld voor de ploegstage van 10 december. Als hij die haalt, loopt hij geen achterstand op."

Ook vriendin Lore Boonen doet haar verhaal in de Belgische krant. "Tom is Tom niet, hij is zo slap als een vod. Hij heeft drie dagen in het ziekenhuis gelegen. Donderdag werd hij ontslagen, vrijdag was het beter, maar nu heeft hij weer pijn."

Boonen werd acht jaar geleden geopereerd aan een darmprobleem. De kopman van Omega Pharma-QuickStep is sinds die tijd gevoelig voor maag- en darmklachten. "Hij sleept zich van zijn bed naar het toilet en terug", aldus Lore. "Hij doet niks anders dan slapen. Op drie dagen is hij vier kilo vermagerd. En er was al niks aan. Het lijkt echt Tom niet, met zijn ogen diep in de kassen."

Vanmol maakt zich niet druk om de vermagering. "Die vier kilo verloor hij vooral door dehydratatie. Dat is geen enkel probleem."

lees meer over

18.8 °C
ZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 456.05
+ / - +1.28%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...