Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Andy Schleck (l) en Alberto Contador zorgen voor spektakel op de Tourmalet tijdens de Tour van 2010. De Champions League moet dit soort beelden garanderen.
Andy Schleck (l) en Alberto Contador zorgen voor spektakel op de Tourmalet tijdens de Tour van 2010. De Champions League moet dit soort beelden garanderen.
Foto: AFP

Champions League in wielersport

11 DEC 2012 Hans Ruggenberg

BRUSSEL - De plannen om een Champions League-model te vormen in de wielersport, beginnen steeds serieuzere vormen aan te nemen. Het streven is om in 2014 de hervormingen al door te voeren.

Eerste prioriteit is dat de wielerploegen meer zeggenschap krijgen en meer inkomsten uit gelden, door simpelweg in te spelen op de markt.

Naast de drie grote rondes en de zes belangrijkste klassiekers, moeten er tien vierdaagse GP’s op de kalender komen, waar de mondiale topploegen en -renners in actie komen. Genaamd: World Series Cycling (WSC).

In de conservatieve wielerfamilie is het een gewaagd plan. Zdenek Bakala, de grote Tsjechische geldschieter van Omega Pharma-QuickStep, heeft het afgelopen jaar een hoop geld geïnvesteerd om het project op gang te krijgen.

Waar ook het streven naar een schonere sport tot de belangrijkste punten behoort, lijkt juist na het voor de wielersport vernietigende USADA-rapport, dit het moment om te vernieuwen.

Lees het volledige verhaal over de Champions League in de wielersport in de  online versie van De Telegraaf  (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).

lees meer over

17.8 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...