Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Geert Leinders (l) in gesprek met Michael Boogerd.
Geert Leinders (l) in gesprek met Michael Boogerd.
Foto: Cor Vos

Belgische wielerbond onderzoekt Leinders

21 JAN 2013

BRUSSEL - De Belgische wielerbond KBWB begint een tuchtonderzoek naar oud-Rabobankploegarts Geert Leinders. Dat bevestigde de aanklager van de KBWB maandag. Leinders is door anonieme getuigen, en zaterdag publiekelijk door oud-wielrenner Danny Nelissen, genoemd als verstrekker van het verboden middel epo.

„Ik bevestig dat wij dokter Geert Leinders effectief hebben opgeroepen om zijn versie van de feiten te geven in het kader van het vooronderzoek en het tuchtonderzoek dat door ons opgestart is”, zei aanklager Jaak Fransen tegen persbureau Belga. „Bij mijn weten heeft hij nog niet gereageerd op onze uitnodiging.”

Volgens directeur Tom van Damme had de bond Leinders al in het vizier. Nu Nelissen de arts afgelopen weekeinde genoemd heeft als 'dopingarts', ligt er een directe beschuldiging op tafel.

„Ik heb nooit een cent hoeven uitgeven aan epo. Dat werd geregeld door ploegarts Leinders. Die diende dat ook toe”, verklaarde Nelissen. Leinders werd afgelopen najaar door Team Sky, waarvoor hij op parttimebasis werkte, aan de kant gezet.

19.3 °C
ZZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.23
+ / - -0.14%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...