Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Cycling Tour of Qatar
Cycling Tour of Qatar
Foto: EPA

Kroon mist voorjaar

05 FEB 2013

MASAIEED - Opnieuw is er een Nederlandse coureur voor maanden uit de roulatie. Na het trainingsongeluk afgelopen zondag van Johnny Hoogerland in Spanje, is het nu Karsten Kroon die voorlopig niet kan fietsen. De Nederlandse renner van Saxo-Tinkoff is ongeveer 13 weken uit de roulatie en mist het voorjaar. 

Cycling Tour of Qatar
Cycling Tour of Qatar
Foto: EPA
Cycling Tour of Qatar
Cycling Tour of Qatar
Foto: EPA

Kroon kwam al na 18 kilometer ten val in de derde etappe van de Ronde van Qatar. Hij heeft er een wond van vijf centimeter aan overgehouden.

In het ziekenhuis volgde de diagnose en meteen ook de operatie. Kroon: „De 'vastus medialis' is vlakbij mijn knie dwars doormidden gesneden. Ik kan echt niet begrijpen wat dat veroorzaakt heeft, misschien een tandwiel. Ik heb een paar uur veel pijn gehad maar nu gaat het prima.”

„De verwachting is dat ik pas over 6 weken kan fietsen en dat het 3 maanden duurt voordat ik weer kan koersen”, meldde Kroon vanuit Qatar.

„Kroon was op de verkeerde moment op de verkeerde plaats. Zijn dijbeen lag open en hij had een vleeswond", liet ploegleider Lars Michaelsen eerder al weten.

16.2 °C
ZW3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
Terpstra: `Het was gatenkaas`
Niki Terpstra schreef zondag na een hectische slotrit de Eneco Tour op zijn naam. De Nederlander...