Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Tour deadline Blanco en Belkin

23 MEI 2013 Raymond Kerckhoffs

De Amerikaanse firma Belkin heeft de intentie om komende Tour de France al op de shirts van Team Blanco te staan. De multinational zal binnen anderhalve week een beslissing nemen of het de sponsoring van de voormalige Rabobank-ploeg voor de komende jaren overneemt.

Blanco-renner Robert Gesink
Blanco-renner Robert Gesink
Foto: Cor Vos

Teammanager Richard Plugge bevestigde gisteravond het nieuws dat Telesport vorige week reeds meldde dat Belkin momenteel dé belangrijkste kandidaat is om de wielerploeg over te nemen. „Al zijn we ook nog met andere bedrijven serieus in gesprek”, benadrukte Plugge.

Insider

Een insider die betrokken is bij de deal, achtte gisteren de kans dat de Amerikanen daadwerkelijk het sponsorship overnemen op 60-40.„Wij hebben inderdaad serieuze interesse en zien de mogelijkheden om via een wielerploeg onze naamsbekendheid te vergroten en de wereld te laten zien wat we doen. Het is te voorbarig om te stellen dat er een akkoord is”, verklaarde een woordvoerder van de firma uit Los Angeles.

Snel handelen

Gezien de wens om reeds over vijf weken sponsor te zijn van de Nederlandse wielerploeg moet er snel gehandeld worden, wil de kledinglijn, het wagenpark en o.a. de fietsen op tijd in de stijl van de in Californië gevestigde firma klaar zijn. De honderdste editie van de Tour de France begint dit jaar al op zaterdag 29 juni op Corsica.

Belkin, jaaromzet een miljard dollar, is wereldwijd marktleider in accessoires en innovatieve producten voor onder andere mobiele telefoons, tablets en computers.

"Goede afloop"

De renners en het personeel van Team Blanco hebben de laatste anderhalve maand geen mededelingen meer van het teammanagement gekregen over de vorderingen in de onderhandelingen. „Wij hebben het volste vertrouwen in een goede afloop”, stelt Plugge iedereen gerust.

14.4 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...