Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Michael Boogerd op archiefbeeld.
Michael Boogerd op archiefbeeld.
Foto: ANP

Boogerd: 'Een generaal pardon'

17 JUN 2013

GEEN - Michael Boogerd kaart aan dat de conclusies van de Commissie Sorgdrager haaks staan op het dopingconvenant, dat onlangs door de Nederlandse profrenners is ondertekend. "Het levert een beetje een lachwekkende situatie op. Voor dat convenant waren 200 mensen opgeroepen die vier vragen moesten beantwoorden. Het was 'en groupe' nee, nee, nee, nee. Dat is veelzeggend. Wat mij betreft had er gewoon een generaal pardon moeten komen.”

De conclusie dat bijna elke renner doping gebruikte, zorgt niet voor verlichting bij de oud-coureur van Rabobank. "Ik ben één van de weinigen die wel bekend heeft. Ik zal dat altijd met me meedragen. Dat stempel raak ik nooit meer kwijt. Het is ook niet zo dat ik zonder epo nooit wat zou hebben gewonnen. Ik kon heus wel een potje fietsen. Dat spul werd gewoon door alle lagen van het wielrennen genomen, van kopmannen tot knechten.”

Hij durfde de conclusie van de commissie dat het topwielrennen sinds 2008 schoner is, niet te onderschrijven. "Daar ga ik me echt niet aan wagen. We hebben net in de Giro weer wat positieve gevallen gehad. Je weet nooit of er een nieuw middel op de markt is. Maar laat ik wel zeggen: ik heb ook na 2008 nog dingen gezien die mijn wenkbrauwen doen fronsen.”

18.7 °C
ZW4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.27
+ / - +0.54%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...