Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Cadel Evans heeft de derde etappe op zijn naam geschreven.
Cadel Evans heeft de derde etappe op zijn naam geschreven.
Foto: AFP

Gesink sluipt top 5 binnen

23 JAN 2014 Raymond Kerckhoffs

GEEN - Robert Gesink is de top-vijf van het klassement van de Tour Down Under binnen geslopen. In de lastige rit in de Adelaide Hills toonde de Belkin-kopman zich een van de betere klimmers op de steile Corkscrew Road Hill.

Robert Gesink rijdt sterk in Australië.
Robert Gesink rijdt sterk in Australië.
Foto: Raymond Kerckhoffs

De mannen die daar te verwachten waren, zaten op de eerste rij. Eerst demarreerden Cadel Evans en Richie Porte. Gesink bleef op dat moment in het wiel van klassementsleider Simon Gerrans zitten.

"Maar op dat moment zat mijn hartslag echt al ver in het rood. Toen Gerrans nog eens versnelde kon ik niet echt mee.”

Aan de kop van de wedstrijd demarreerde vervolgens Evans die in de acht kilometer lange afdaling uit het zich van de achtervolgers kon blijven. De Australiër greep ook de leiding in het algemeen klassement.

"Het was jammer dat de Sky-mannen helemaal niet mee wilden werken in de achtervolging. Anders hadden we Evans wellicht nog kunnen achterhalen en was mijn tijdsachterstand in het klassement een stukje kleiner”, oordeelde Gesink die inmiddels vijfde staat op de nieuwe klassementsleider Evans op 29 seconden.

De Varssevelder mikt de komende dagen op een podiumplek in de Tour Down Under. Vrijdag en zondag zijn op papier ritten voor de sprinters, maar zaterdag wacht nog de koninginnerit naar Willunga Hill.

"Als daar net zoals vandaag misschien een groepje weg kan rijden, dan weet je het nooit. Mijn optreden vandaag geeft in ieder geval aan dat ik er goed voorsta. Het podium blijft mijn doel en het is nog altijd realistisch dat dit de komende dagen gaat lukken.”

12.3 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...