Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
 Lars Boom is optimistisch over het herstel van zijn elleboogbreuk. „Ik hoop binnen twee weken weer op de fiets te zitten.
Lars Boom is optimistisch over het herstel van zijn elleboogbreuk. „Ik hoop binnen twee weken weer op de fiets te zitten.
Foto: Raymond Kerckhoffs

‘Vlaanderen en Roubaix haalbaar’

Boom: 'Binnen twee weken op fiets'

11 MRT 2014

"Ik ga nu kapot van de pijn, maar ik ga er vanuit dat ik de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix ga halen”, aldus Lars Boom. In de tweede etappe van Parijs -Nice kwam de Belkin-coureur maandag hard ten val  en liep daarbij een breukje in zijn spaakbeen aan de binnenkant van zijn rechterelleboog op.

Boom kwam op zo’n tien kilometer van de streep ten val. „Michael Matthews kwam volgens mij voor me, waarna mijn voorwiel omhoog schoot. Aanvankelijk viel het mee met de pijn. Ik ben ook nog gefinisht. Ik kon mijn elleboog ook bewegen. Na het douchen werd de pijn heviger en toen zijn we naar het ziekenhuis gegaan.”

Verder onderzoek in Nederland moet uitwijzen of de 28-jarige kopman voor de klassiekers inderdaad niet al te lang uit de roulatie is. Over iets minder dan een maand (6 april) staat de eerste grote afspraak immers gepland in de Ronde van Vlaanderen. En een week later Parijs-Roubaix. „In Amersfoort gaan we woensdag of donderdag kijken of er meer aan de hand is.”

 „Ik baal in ieder geval dat ik de kilometers in ParijsNice mis. En ook Milaan-Sanremo. Het wordt dus flink trainen. Een beetje aangepast, maar goed, ik mankeer niets aan mijn benen. Dus dat oogsten kan nog steeds.”

lees meer over

15.6 °C
ZZO3
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...