Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Lieuwe Westra
Lieuwe Westra
Foto: VOS, COR

Vacansoleil-DCM klaar voor 'Vlaanderen'

Devolder: Westra zondag kanshebber

30 MRT 2012 Hans Ruggenberg

DE PANNE - Vacansoleil-DCM kwam de week voor de Ronde van Vlaanderen sterk voor de dag. Naast de sterke Lieuwe Westra in Driedaagse De Panne liet met name Stijn Devolder zien dat hij in de ’Vlaamse Hoogmis’ niet onderschat mag worden. Samen met Björn Leukemans deelt hij zondag het kopmanschap.

Westra: „De mannen hebben de afgelopen weken voor mij gewerkt, nu zal ik me in dienst stellen van hen. Stijn en Björn zijn onze troeven voor zondag. Sinds ik onder de zeventig kilo weeg, ga ikzelf niet meer zo hard over kasseien”, zo stelde Westra zich naast het podium in De Panne al in op een knechtenrol.

"Lieuwe kanshebber"

Hoewel Devolder even later liet weten: „Let op Lieuwe, die is in mijn ogen één van de kanshebbers zondag.” Daarmee is in ieder geval duidelijk dat Vacansoleil in de monumentale klassieker als een hecht team vertrekt. „Men probeert in deze periode een polemiek te starten tussen Stijn en mij. Maar daar doe ik niet aan mee. We zien zondag wel hoe het loopt in de koers”, zei Leukemans, die de afgelopen drie keer 8e, 4e en vorig jaar 7e werd in ’De Ronde’.

Zijn ploegmakker Devolder zegevierde in 2008 en 2009 met grote dank aan (zijn toenmalige teamgenoot) Boonen, op wie iedereen destijds zijn pijlen richtte. De Belg liet na zijn achtste plaats in ’De Panne’ weten dat hij blij was dat hij zich in het klassieke voorjaar weer kan meten met de besten.

Eén plek telt

Devolder: „Het doet me deugd dat ik mijn concurrenten weer pijn kan doen. In de E3-Prijs en in de eerste rit hier heb ik gemerkt dat het met de vorm in orde is. Ik heb vorig jaar een rotjaar gekend, maar door mijn nieuwe trainer ben ik weer op het juiste pad geraakt”, zei Devolder, die zelfs weer durft uit te spreken dat voor hem in Vlaanderen maar één plek telt. „Er gaat zondag maar één man gelukkig zijn. En als ik win, ben ik dat. Ik ga daar in ieder geval wel voor.”

12.3 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...