Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Kroon mag hopen op 'Luik'

05 APR 2011

AMSTERDAM - Een dag na zijn onfortuinlijke val in de Ronde van Vlaanderen durft Karsten Kroon al weer vooruit te kijken. De 35-jarige renner van BMC brak zijn linkersleutelbeen, liep een hersenschudding op en moest net boven zijn wenkbrauw gehecht worden. Een jaar geleden liep hij na een val in de Waalse Pijl verschillende breuken in zijn gezicht op. De vraag of hij denkt aan stoppen, veegt hij resoluut van tafel. „Ik heb er ondanks deze pech nog steeds veel plezier in.”

Karsten Kroon moet zijn rentree uitstellen.
Karsten Kroon moet zijn rentree uitstellen.
Foto: Belga

"Het is een mooie breuk. Ik hoef niet geopereerd te worden. Ik ben maandag bij dokter Toon Claes geweest, die gespecialiseerd is in breuken. Over twee à drie dagen mag ik op de rollerbank en over een week weer voorzichtig buiten fietsen. Er is een serieuze kans dat ik alsnog in Luik-Bastenaken-Luik kan starten”, zegt Kroon, die daar wel meteen een kanttekening bij plaatst. „Al zal ik daar natuurlijk nooit in de finale mee kunnen rijden. De goede vorm die ik nu heb, is dan weg. Maar ik heb wel mijn zinnen gezet op een rentree in Luik.”

Voor Martijn Maaskant (Gramin-Cervélo) en Niki Terpstra (QuickStep) is het voorjaar wel definitief voorbij. De eerste is herstellende van zeven gebroken ribben (val in Parijs-Nice) en Terpstra (val in De Panne) heeft ook een sleutelbeenbreuk. Hun piek zou in de kasseienklassiekers moeten liggen.

Terpstra: „Ik heb de Ronde van Vlaanderen op televisie gekeken en het is jammer dat ik er niet bij was. Als je ziet hoe sterk Sylvain Chavanel was en dat ook Tom Boonen in de finale zat, had ik misschien wel het verschil kunnen maken. Met de vorm die ik had, ga ik ervan uit dat ik in de finale had gezeten”, aldus de Nederlands kampioen. „Ik verwacht in de Vierdaagse van Duinkerken (4 mei, red.) mijn rentree te maken. Daarna richt ik me op de Ronde van België, het NK op de Weg en de Tour de France.”

11.3 °C
ZZO1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...