Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Kenny van Hummel klopt ’slechte’ verliezer Greipel

02 MEI 2011

ALANYA - Kenny van Hummel haalde zijn schouders op over de kritiek die onder anderen André Greipel op hem uitte, nadat de Nederlander de Duitser met miniem verschil in de sprint klopte. Volgens de renner van Omega Pharma-Lotto zou Van Hummel de afgelopen dagen te veel in de bergen aan wagens hebben gehangen, waardoor hij gisteren in de eindspurt van de achtste etappe van de Ronde van Turkije in het voordeel zou zijn geweest.

Kenny van Hummel is dolblij met zijn zege.
Kenny van Hummel is dolblij met zijn zege.
Foto: Cor Vos

„Ik lach erom”, liet Van Hummel weten. „Als die mannen winnen, hoor je niks. Als je dit dan nu moet aandragen, ben je gewoon een slechte verliezer”, zei de renner van Skil-Shimano, die overigens ook de twee andere topsprinters Alessandro Petacchi en Tyler Farrar nog achter zich liet.

Overigens had een aantal spurters ook een dag eerder al geklaagd over de Italiaan Andrea Guardini. Zaterdag won de renner van Farnese Fini net voor Van Hummel zijn tweede rit in Turkije, maar ook hem werd verweten dat hij in de bergen zich te veel had laten meesleuren.

Van Hummel bekende overigens wel dat hij voor zo’n vergrijp een boete had gekregen. „Ik ben geen heilig boontje. Maar ze moeten niet zo zeuren, alle sprinters doen zoiets weleens. Er rijdt hier gewoon jury mee en ik ben gestraft. Als ik echt iets had gedaan wat niet door de beugel kon, hadden ze me wel uit koers genomen”, aldus de 28-jarige Gelderlander, die er verder geen woorden aan wilde vuil maken. „Ik ben superblij met deze ritzege, waarin ik verschillende topsprinters klop. En weer in mei, dat is nu al een paar jaar achter elkaar de maand dat ik er sta. Ik merkte de afgelopen weken al dat de goede vorm aanwezig was.”

17.4 °C
WZW5
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 450.81
+ / - +0.12%
`Zege Ajax belangrijk met oog op...
Ajax-watcher Mike Verweij blikt vooruit op het Europa League-duel met Standard Luik en trainer...