Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie

Maaskant drie dagen in ziekenhuis

13 MRT 2011

GRASSE - Wielrenner Martijn Maaskant moet drie dagen in het ziekenhuis van het Franse Grasse blijven om te herstellen van een zware val, zaterdag in Parijs-Nice. De renner van Garmin-Cervélo heeft zeven ribben gebroken, maar heeft in tegenstelling tot eerdere berichten geen ingeklapte long, zo liet zaakwaarnemer Martijn Berkhout zondag weten.

Martijn Maaskant heeft bij een val in Parijs-Nice zeven gebroken ribben opgelopen.
Martijn Maaskant heeft bij een val in Parijs-Nice zeven gebroken ribben opgelopen.
Foto: Cor Vos

"Martijn heeft vannacht redelijk kunnen slapen. Zijn vriendin en vader zijn bij hem. Hij moet drie dagen in het ziekenhuis blijven. Hoe lang het herstel gaat duren, weten we nog niet”, aldus Berkhout.

Maaskant kwam ten val in de zevende rit tijdens een afdaling. Met de zware blessures kan hij het voorjaar zo goed als zeker volledig uit zijn hoofd zetten. De Nederlander was de laatste jaren geregeld opvallend aanwezig in de klassiekers. In 2008 finishte hij als vierde in Parijs-Roubaix, een jaar later reed hij als vierde over de streep in de Ronde van Vlaanderen. Twee weken geleden eindigde hij als zevende in de Omloop het Nieuwsblad.

Volgens Berkhout is de renner er slecht aan toe. "Hij is mentaal gebroken. Martijn heeft deze winter keihard gewerkt om goed te zijn en liet dat in de Omloop ook zien. Maar nu zijn alle doelstellingen en ambities gevlogen.”

15.3 °C
ZZO4
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 454.48
+ / - -0.23%
`Geen respect voor Van Gaal`
Tom Dumoulin denkt niet maar aan het algemeen klassement, maar droomt nog wel van een ritzege in de...