Zoeken
  Zoeken met  
 
 
Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
za 17 mrt 2012, 06:32

"Aicar is de nieuwe epo"

Van onze Telesportredactie
MILAAN - Een ploegarts bevestigt tegenover Telesport dat het nieuwe wondermiddel Aicar in omloop is in het wielerpeloton. Hij wil echter niet met zijn naam in de krant. „Uit betrouwbare bron hoor ik dat Aicar te koop is en dat het de afgelopen twee jaar al wordt gebruikt. Dit lijkt me ook logisch. Aicar wordt ook gebruikt in combinatie met GW1516. Dit versterkt zelfs nog de werking.”

Een oud-renner: „Vanuit het peloton kan ik je melden dat er renners zijn die dit nu twee jaar gebruiken. Het is een designdrug die op kleine schaal via internet te bestellen is à la TB-500 (het product dat voor de Tourstart van 2011 bij oud-renner Wim Vansevenant werd aangetroffen, red.). Aicar is de nieuwe epo en het werkt!”

Een ploegmanager: „Ja, ik had er al van gehoord. Radio peloton (zoals het geruchtencircuit in het profcircuit ook wel wordt genoemd, red.) zegt dat het door diverse toppers gebruikt wordt.”

Ook dopingcontroleurs van de UCI hebben aan het einde van vorig seizoen specifiek aan sommige renners naar diverse nieuwe producten gevraagd.

Lees verder in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 1,10 euro).


Mollema: `Steenkapot`
Bauke Mollema won de Waalse Pijl niet, maar was wel tevreden met zijn knappe vierde plek in de...