Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Niki Terpstra
Niki Terpstra
Foto: Cor Vos

Terpstra voelt zich niet aangesproken

18 OKT 2012

Niki Terpstra, Nederlands kampioen op de weg, haalt veelzeggend zijn schouders na de vraag of het anno 2012 nog wel leuk is om beroepsrenner te zijn?

„Waarom niet?” De coureur van Omega Pharma-Quickstep, op 21 maart laureaat in Dwars door Vlaanderen en vorige maand in Valkenburg gekroond tot wereldkampioen ploegentijdrit, prijst zich gelukkig inzake LanceGate vanaf de zijlijn toe te kunnen kijken. Hij is toeschouwer in deze onverkwikkelijke soap, benadrukt hij. Niet meer, niet minder.

„Het is nu eenmaal een feit dat dergelijke affaires groot worden gebracht in het wielrennen. Ik kan niet zeggen dat ik immuun ben geworden voor die schandalen. Ieder jaar komt er wel iets naar boven. Maar ik hoop dat nu die periode beperkt blijft. Dat we over tien jaar niet zeggen dat er in 2012 dit of dat aan de hand was.”

„Ik ga er eigenlijk niet diep op in. Ik lees al die publicaties daarom niet. Hooguit kijk ik wat er in de krantenkoppen staat.” Veelzeggende zucht. „Het is interessant maar…” Even veelzeggende stilte. „Wij als wielrenners worden erop aangekeken. Maar de generatie van nu heeft niets met het verleden te maken. Ik voel me daarom niet aangesproken. Iedereen vraagt me ernaar, maar ik heb er helemaal niets mee te maken. Dat is vervelend. Die hele affaire rond Armstrong leeft in de media veel meer dan in het peloton.”

9.5 °C
Z1
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 447.87
+ / - -1.45%
PSV moet Ajax-scenario voorkomen
- PSV-watcher Jeroen Kapteijns over de komende clash van PSV met Rostov in de Champions League,...