Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Niki Terpstra en Marianne Vos proosten samen op de hoogste trede van het podium op hun overwinning in de Amstel Curaçao Race.
Niki Terpstra en Marianne Vos proosten samen op de hoogste trede van het podium op hun overwinning in de Amstel Curaçao Race.
Foto: Twitter Marianne Vos

Marianne Vos knap twaalfde tussen de mannen

Terpstra wint op Curaçao

04 NOV 2012

WILLEMSTAD - Niki Terpstra mag zich de winnaar noemen van de Amstel Curaçao Race 2012. De wielrenner van Omega Pharma-Quickstep eindigde op het Caraïbische eiland voor Marc de Maar en Thomas de Gendt. Olympisch en wereldkampioene Marianne Vos eindigde knap als twaalfde tussen het mannelijke geweld.

"Ik vond het best 'cool', dit wil ik nog wel eens doen”, zei Vos. "Het was zwaar, zeker in dit weer. En ik heb me de afgelopen week ook niet echt serieus voorbereid. Maar dat geldt voor de anderen net zo. Ik geloof dat de mannen me redelijk gespaard hebben”, vertelde Vos, die met Van Dijk in volle finale nog enige tijd op kop reed. "Maar op de Julianabrug werden we ingehaald en ging Niki er meteen vandoor. Dat ging te hard, maar ik kon nog wel mee in het wiel van Lieuwe.”

Weinig verschil

Al met al vond Vos het een mooie ervaring. "Het koersen op zich verschilt ook niet zo veel met een criterium bij de vrouwen. Het is af en toe vol doortrekken, dan weer even naar elkaar kijken en in de finale volle bak er tegenaan.”

Olympisch tintje

Vos eindigde net achter sprinter Marcel Knittel, maar voor gerennomeerde renners als Chris Froome, Joaquim Rodriguez en Lieuwe Westra. De Amstel Curaçao Race is de traditionele afsluiter van het wielerseizoen. Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberge deed ook mee en kwam als 44e binnen. De zilveren zeilster Marit Bouwmeester werd 109e, bronzen BMX'er Laura Smulders finishte bijna 50 minuten na winnaar Terpstra.

11.6 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...