Exclusieve artikelen van de Telegraaf redactie
Michael Rasmussen
Michael Rasmussen
Foto: Reuters

'Rabo-geheimen liggen op tafel'

01 FEB 2013 Raymond Kerckhoffs

GEEN - EXCLUSIEF Michael Rasmussen heeft in gesprekken met de Nederlandse Dopingautoriteit in Amsterdam en Kopenhagen alle details over zijn dopegebruik bij Rabobank prijs gegeven. Dat verklaarde de Deen gisteravond tegenover De Telegraaf/Telesport.

"Alles wat ik weet over dopegebruik binnen de Nederlandse ploeg heb ik aangegeven", zei Rasmussen.

"Ja, ik spreek ook over andere renners, over begeleiders die hielpen en waar de producten vandaan kwamen. Ik heb aangegeven dat ik volledig zou meewerken en aan die afspraak heb ik me gehouden”, vervolgde hij.

In zijn gesprekken met het wereld antidopingagentschap (WADA) en de nationale dopingautoriteiten van Denemarken, de Verenigde Staten en Nederland gaat hij in op zijn betrokkenheid in de Oostenrijkse dopingzaak HumanPlasma, het Usada-rapport rond Lance Armstrong, het dopegebruik binnen de CSC-ploeg van Bjarne Riis en de Rabobank-formatie.

"Overal heb ik volledige openheid van zaken gegeven. Nergens heb ik halve waarheden gesproken”, benadrukt hij. Hiermee lijkt de biecht van Rasmussen een grote shock in de wielersport te gaan brengen waar ook nu nog actieve renners in betrokken gaan worden.

Lees het hele exclusieve verhaal met Rasmussen in de betaalde online versie van De Telegraaf (gratis voor abonnees of eenmalig voor 0,49 euro).

12.3 °C
Z2
 
files 289
169 km.
Beurs AEX
AEX 452.33
+ / - +0.17%
Drogreden van KNVB
- Chef voetbal Valentijn Driessen vertelt over de situatie ronde de technische staf van het...