Pssst! De Telegraaf krijgt een nieuwe website. Nieuwsgierig? Bekijk ‘m hier!

SNELNIEUWS

Dinsdag 26 september
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Opstelling Oranje tegen Spanje

13 JUN 2014

GEEN - Uiteindelijk ging het licht op groen voor Jonathan de Guzman en kan het Nederlands elftal vanmiddag in Salvador (vanavond 21.00 uur Nederlandse tijd) in de sterkst denkbare opstelling starten tegen wereldkampioen Spanje. Sterkst denkbaar, volgens bondscoach Louis van Gaal, die Jordy Clasie naast zich op de bank zet.

De Gouden Driehoek, bestaande uit Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie.
De Gouden Driehoek, bestaande uit Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie.
Foto: ANP

De Guzman, de 26 jaar geleden in Toronto geboren Canadees met het Nederlandse paspoort, is zodoende juist op tijd hersteld van zijn hamstringblessure. Tijdens de besloten oefensessie achter gesloten deuren eergisteren na aankomst in Salvador werd De Guzman uitgebreid getest en fit bevonden.

Een hard gelag voor Clasie, die er overigens eerder in de week al rekening mee hield dat zijn collegaconcurrent voor de positie naast Nigel de Jong op het middenveld de WK-opening toch zou halen. "Nee, ik loopt niet op een basisplaats vooruit"", zei hij toen, terwijl De Guzman al fitter werd.

De Guzman en De Jong op het middenveld moeten de Spaanse middenlinie ontregelen. De motor van het Oranje-team weet zich in de rug gedekt door doelman Jasper Cillessen, de vijf verdedigers Daryl Janmaat, Ron Vlaar, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Daley Blind terwijl Wesley Sneijder, Arjen Robben en Robin van Persie voorin het verschil moeten maken.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
12.5 °C
ONO1
Beurs AEX
AEX 527.78
+ / - -0.05%