Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van Gaal hekelt FIFA

22 JUN 2014

GEEN - Louis van Gaal vindt het vreemd dat de wedstrijden uit groep A later dan de duels uit poule B worden gespeeld. Daardoor weet Oranje pas later op maandagavond wie in de achtste finales de tegenstander wordt. Meer in Breaking Brazil News (bekijk hieronder de video).

Bondscoach Louis van Gaal
Bondscoach Louis van Gaal
Foto: EPA

"Het is onzin. Het is geen fair play", doelde Van Gaal daarbij op het voordeel van gastland Brazilië, dat dus het resultaat van Nederland - Chili kan afwachten. "De FIFA heeft voor iedere wedstrijd zo'n reclamestuntje over fairplay en zo, maar dan komt FIFA ook met zulke grappen. Dat is niet goed."

"Maar wij gaan tegen Chili gewoon voor een overwinning. Ik denk niet dat het daarbij van invloed is dat Brazilië na ons speelt. Ik ben in elk geval blij dat we al de volgende ronde hebben bereikt", vervolgde Van Gaal, die niet wilde ingaan op zijn favoriete opponent in de volgende ronde. "Wanneer ik daar nu iets over zeg, kan ik de tegenstander stimuleren of provoceren. Kijk naar de resultaten, elk team kan winnen."

Natuurlijk hoopt Van Gaal wel op de eerste plek, aangezien het speelschema dan beduidend makkelijker is. "We willen gewoon eerste worden in de poule., want de vooruitzichten zijn dan beter. Dat heeft niets met Brazilië te maken, maar ook met het vervolg van het toernooi. Wat Brazilië doet, moeten we afwachten."

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 516.92
+ / - -0.52%