Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Dinsdag 22 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Foto: René Bouwman

Seedorf toont groot hart

23 JUN 2014 Mike Verweij

GEEN - De ’Lords of Rhoon’ en Clarence Seedorf hebben Robert Smits een verdiend duwtje in de rug gegeven. De Nederlander verricht belangeloos fantastisch werk door zich al dertig jaar over straatkinderen in Rio de Janeiro te bekommeren en ontving van FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren en zijn vrienden een cheque van 50.000 euro.

Foto: René Bouwman

„Zo, je praat niet over honderd euro”, stamelde de zichtbaar geëmotioneerde Smits nadat Seedorf mooie woorden had gesproken en in hotel Santa Teresa de verrassing had overhandigd. „En dat uit handen van een Ajacied. Mooi toch?”, lachte de welzijnswerker.

Smits – een oud-Feyenoord-’hooligan’ – begeeft zich met gevaar voor eigen leven in de favela’s, de Braziliaanse krottenwijken, waar de drugsbendes regeren. „Van elke tien straatjongeren die ik aantref, sterven er gemiddeld zeven in het eerste jaar. Twee hebben dan nog hoop op een betere toekomst en bij één lukt het daadwerkelijk om hem een betere toekomst te geven”, zegt de gepassioneerde oprichter en coördinator van de stichting Remer, die al meerdere goede bestemmingen wist voor het geld.

De sociaal betrokken Seedorf toonde zijn groot hart door vanuit de BBC-studio, waar hij zijn visie had gegeven op Duitsland-Ghana (2-2), linea recta naar Smits en de Lords of Rhoon te rijden. „Dit was een mooi moment om Robert een hart onder de riem te steken”, zei de voormalig coach van AC Milan.

„Deze man maakt dagelijks verschrikkelijke dingen mee en heeft de afgelopen jaren heel hard moeten vechten om het verschil te maken. De wereld is van ons allen en waar we goed kunnen doen, moeten we dat doen. De Lords of Rhoon hebben een mooi signaal afgegeven door niet alleen van het WK te genieten, maar ook iets voor het land Brazilië en zijn arme inwoners te betekenen”, aldus Seedorf, die iedereen opriep Smits te helpen.

Bekijk hierboven in Telesport Mundial het interview met Clarence Seedorf.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!

lees meer over

20.5 °C
O2
Beurs AEX
AEX 519.56
+ / - +0.55%