Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium
Arjen Robben toont de speciale sokken.
Arjen Robben toont de speciale sokken.
Foto: Rene Bouwman

Helden op geheime sokken

27 JUN 2014

RIO DE JANEIRO - Het Nederlands elftal blijkt in Brazilië over een geheim wapen te beschikken. De sterspelers Robin van Persie en Arjen Robben zweren net als Nigel de Jong en Jonathan de Guzman bij de speciale sokken, die ex-voetballer Dean Gorré levert. „Ze zorgen voor meer grip in mijn voetbalschoen, voor meer stabiliteit”, zei Robben, die op de training van Oranje geen moeite deed om de Trusox te verbergen en die in plaats van zijn normale trainingssokken droeg.

Met wat knipwerk zorgt Robin van Persie ervoor dat de speciale sok gebruiksklaar is.
Met wat knipwerk zorgt Robin van Persie ervoor dat de speciale sok gebruiksklaar is.
Foto: Rene Bouwman

„Het zijn sokken die door de antislip aan de binnen- en buitenkant niet in je schoenen glijden”, vertelde Gorré over de gepatenteerde uitvinding van zijn Amerikaanse buurman in Manchester. „Normaal zijn sokken glad en schuiven je voeten in je voetbalschoenen, waardoor je blaren krijgt. Voetballers nemen daarom vaak te kleine schoenen, maar hebben na een wedstrijd dan weer blauwe nagels of andere aandoeningen aan hun voet. Robin (Van Persie, red) speelt nu op een halve maat grotere in plaats van kleinere voetbalschoenen”, aldus Gorré, die de sokken in het oranje (thuistenue), blauw (uittenue) en wit (trainingsoutfit) bij het Nederlands elftal heeft geleverd.

Vanwege de persoonlijke sponsorverplichtingen of Oranjeverplichtingen moeten Van Persie, Robben, De Jong en De Guzman wel een truc uithalen. „Ze knippen de onderkant van hun officiële sokken af en dragen de Trusox eronder”, aldus Gorré, waarna Van Persie dat bewijs leverde. Op het trainingsveld zette hij na de warming-up met wat hulp de schaar in zijn trainingskous.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 517.04
+ / - -0.5%