Nieuw! Elke maand
15 Premium artikelen gratis.
Registreer nu of log in en lees voortaan elke maand 15 Premium artikelen gratis.

SNELNIEUWS

Maandag 21 augustus
Dit is het laatste Premium artikel dat u gratis kunt lezen. Tijd voor een abonnement!
premium

Van Gaal sluit penalty's niet uit

09 JUL 2014

GEEN - Hoe groot is de kans op een finaleplek van Oranje? "In de halve finales van een WK zijn alle landen tegen elkaar opgewassen. Ik denk dat het 'fifty-fifty' wordt”, zei Louis van Gaal een dag voor de beladen confrontatie met Argentinië, in de halve eindstrijd van het WK voetbal.

Louis van Gaal vliegt Tim Krul in de armen.
Louis van Gaal vliegt Tim Krul in de armen.
Foto: Reuters

Overigens sluit Van Gaal een nieuwe lange, spannende avond niet uit. "In de achtste finales en kwartfinales lagen alle resultaten ook dicht bij elkaar. Ik acht Argentinië sterker dan Costa Rica", doelde Van Gaal vervolgens op de laatste opponent, tegen wie pas na verlenging en het nemen van strafschoppen werd gewonnen. "Om eens een Hollands spreekwoord te gebruiken: het dubbeltje zal woensdag de goede kant op moeten vallen.”

Tegen Costa Rica baarde Van Gaal in elk geval opzien door in de slotseconden van de verlenging reservekeeper Tim Krul binnen de lijnen te brengen. Dat ging ten koste van vaste waarde Jasper Cillessen. Prompt ontpopte Krul zich met twee gestopte strafschoppen tot de held van Oranje. Toch bestaat er geen twijfel over wie er bij Nederland tegen de Argentijnen onder de lat staat. "Dat is gewoon Jasper", herhaalde Van Gaal nog maar eens.

Verder lezen?
Elke maand 15 premium artikelen gratis
Ik heb al een account / ik ben abonnee
Verder lezen?
U heeft deze maand 15 Premium artikelen gratis gelezen.
Tijd voor een abonnement!
19.4 °C
ZZW2
Beurs AEX
AEX 516.92
+ / - -0.52%